Research Verified Probiotic
Yükleniyor...
  •  


  • Research Verified Probiotic

    İÇERİĞİNDE NELER VAR?

    Lactobacillus Acidophilus
    Lactobacillus Rhammosus
    Lactobacillus Plantarum
    Lactobacillus Casei
    Bifidobacterium Bifidum
    Saccharomyces Boulardii
    Bifidobacterium Lonqum
    Brevibacillus Brevis
    Bifidobacterium Infantis
    Bifdobacterium Lactis
    FO (Fructooligosaccharides) 25 mg
     
    NASIL KULLANMALIYIM?
     
    Başka bir şekilde tavsiye edilmedikçe, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 sefer, 1'er kapsül kullanılmalıdır.En etkili sonucu alabilmek için 3 kutu kullanmanız tavsiye edilmektedir.
     
    Probiotic Nedir ?
     
    Probiyotikler sağlık için faydalı olan iyi bakteriler olarak tanımlanır. Mide-bağırsak arasındaki doğal flora dengesinin korunmasını sağlarlar. Aynı zamanda gıdalardan alınan vitamin ve minerallerin emiliminin artırılmasını sağlayarak sindirim sürecine destek olurlar. Probiyotik tüketilmemesi durumunda flora dengesinin bozulması ile bağışıklık hastalıkları, bağırsak kanseri ya da iltihaplı bağırsak hastalıkları, diyabet ya da obezite gibi hastalıkların gelişmesi muhtemeldir. Bu faydası kanıtlanmış iyi bakterilerin sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde, alerji oluşumunun önlenmesinde ve aynı zamanda kadınlarda genital ve idrar yolu enfeksiyonları tedavisinde etkili olurlar.
     
    Probiyotikler Neden Önemlidir?
     
    İnsan vücudunda sindirim sistemi ve boşaltım sistemi için bağırsaklar önemli yer tutarlar. İnsan bağırsağında ortalama 100 trilyona yakın canlı bakteri bulunur. Bu duruma bağırsak florası adı verilir. Bağırsak florasında yararlı ve zararlı bakteriler dengeli şekilde yer alırlar. Sindirim sisteminde bulunan belli sayıda ve yararlı etkilere sahip canlı bakterilere probiyotik denmektedir. Probiyotiklerin asıl görevi patojen ve zararlı olan bakterilerin vücuttaki sayılarını azaltmak, bağışıklık sisteminin iyileşmesi ve güçlenmesini sağlamak ve bağırsaktaki fonksiyonların işlevsel çalışabilmesini sağlamak gibi etkileri bulunmaktadır.
     
    Probiyotik Faydaları Nelerdir?
     
    Probiyotiklerin sindirim sistemine ve bağışıklık sistemine faydası oldukça fazladır. Probiyotiklerin faydaları şu şekilde sıralanabilir:
     
    Enfeksiyonları Önler: Bağırsaklarda olduğu gibi vajinada da dengeli bir ekosistem bulunmaktadır. Bu ekosistem dengesinin bozulması idrar yolu enfeksiyonları oluşumuna sebebiyet verebilir. Aynı zamanda vajinal mantar gibi sık rastlanan kadın genital rahatsızlıklarının önlenmesinde ve tedavisinde destekleyicidir. Bununla beraber probiyotikler ameliyatlar sonrasında görülebilen enfeksiyon oluşumu riskini de azaltır. Bu sebeple ameliyat öncesi ya da sonrasında hastalara yoğurt gibi probiyotik içerikli gıdalar tüketilmesi önerilir. 
     
    Bağışıklığı Güçlendirir: Bağırsaklar ve bağışıklık sistemi arasında güçlü bir bağlantı bulunur. Probiyotikler bağırsaklarda yer alan zararlı bakterilerin azalmasını sağlayarak, dış etkenlere ve zararlı bakterilere yönelik savunmayı artıracak iyi bakterileri artırır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve vücudun hastalıklardan korunmasına yardımcı olur. Vücutta enfeksiyon oluşumu riskini azaltır.
     
    Kanseri Önler: Bağırsak florasının dengesini korumaya yardımcı olan probiyotiklerin, kanser riskini azaltmaya yönelik etkisi olduğu araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır.
     
    Alerjilerden Korur: Çocuklarda bağırsak flora dengesi hijyenik olmayan yaşam koşulları, prematüre veya sezaryen doğum gibi nedenlerle düzenli değildir ve bu yüzden otoimmün sistemin çocuklarda gelişimi gecikir. Probiyotikler bağırsaklardaki koruyucu görevi olan mukoza bariyerinin güçlenmesini sağlayarak bağırsağın geçirgenlik özelliğini azaltır, alerjen maddelerin de kana karışmasını önlerler. Hamilelik dönemi ya da emzirme döneminde annenin probiyotik tüketmesi çocuğun sağlığı açısından önemlidir.
     
    Kilo Vermeye Yardımcı Olur: Bağırsaklardaki bakteri dengesi vücut ağırlığı üzerinde değişiklik yaratabilir. Probiyotikli gıdalar açlık düzeyini sınırlayarak kilo vermeye yardımcı olur.
     
    Kalbi Korur: Araştırmalara göre probiyotikler kolesterolü dengeleyerek kalp sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahip olmuştur.
     
    Bununla beraber probiyotiklerin diğer faydaları şu şekilde belirtilebilir:
     
    Diş çürüklerinin oluşmasını önler
    Bebeklerde kolik belirtilerinin yatışmasına fayda sağlar
    Soğuk algınlığından korunmayı sağlar
    Vücudun yararlı-zararlı bakterilerinin dengelenmesine yardımcıdır
    B vitamininin üretimini artırır
    Uyku kalitesini artırarak uykuya etki eder
    Depresyonu azaltmaya yardımcı olur
    Cilt sağlığına faydalıdır
    Ülser gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir
    Antibiyotiklerin neden olduğu ishal, kabızlık gibi rahatsızlıkları önler

    Uyarı :
  • * Sitemizden yapmış olduğunuz tüm alışverişlerde gizlilik ve güvenlik teminatınız vardır.
  • * Ürününüz sizin elinize ulaşana kadar güvencemiz altındadır.
  • * Ürününüzü teslim edecek olan kurye veya kargo firması kesinlikle ürün içeriğini bilemez.
  • * Ürünler sizin adınıza gönderilir ve sizin bilginiz olmadan 3 şahıslar ürünü teslim alamazlar.
  • * Siparişiniz gün içerisinde 08,30 ile 18:30 Saatleri arasında verildiyse aynı gün kargoya teslim edilir.
  • * Ürünü teslim aldığınızda sipariş verdiğiniz ürün resimdeki ürün ile aynı değilse kargocuya tutanak tutturup paranızı iade alabilirsiniz.
  • * Kargonuz adresinize geldiğinde sizi evde bulamaz ise en yakın kargo şubesine notlu olarak bırakılacaktır. Ürünü kargo şubesinden teslim alabilirsniz.
  • * Piyasada kaçak yollarla üretilen sahte ve faturasız ürünlere karşı dikkatli olmanızı önemle rica ederiz.